Erholung

Natuurpark Delftse Hout

Grotere kaart weergeven
Het recreatiegebied De Delftse Hout bestaat uit bosrijke gedeelten en een grote plas waar ondanks het recreatieve gebruik veel watervogels hun stek hebben gevonden. Al wandelend kunt u genieten van een schitterend natuurgebied van wel 425 ha. dat wordt omgeven door weiden en polders. De Delftse Hout kent vele mogelijkheden, waaronder zwemmen, roeien, surfen, vissen, fietsen en wandelen. Ook vindt u er een kruidentuin, heemtuin, arboretum, hertenkamp en kinderboerderij met waterspeeltuin. Het gebied ligt ten oosten van Delft op ca. 20 minuten loopafstand vanuit het centrum.

D. Kinderboerderij en waterspeeltuin Delftse Hout

De kinderboerderij is niet alleen voor kinderen een bezienswaardigheid . Op de boerderij worden allerlei dieren verzorgd, zoals kippen, konijnen, marmotten, varkens, geiten, koeien, en schapen. Elke jaar zijn de dieren met hun pasgeboren kroost te bewonderen. Daarnaast beschikt de kinderboerderij over een speeltuin waarin allerlei speel- en klimtoestellen gecombineerd zijn met zand en water.

C. Arboretum – Heempark

Aan de overkant van de kinderboerderij ligt een kruidentuin met daarnaast het arboretum, een botani­sche tuin met een verza­me­ling bomen, heesters en struiken uit de hele wereld. Ook is er een waterpartij met water- en oeverplan­ten. Onder deskundige leiding worden excursies gegeven.

B. Natuur- en milieucentrum De Papaver

Bij de kruidentuin en het Heempark treft u De Papaver aan, een informatiecentrum van de afde­ling Natuur- en Milieu-educatie van de gemeente Delft. Dit centrum heeft elk seizoen een andere tentoonstelling op het gebied van natuur en milieu en organiseert daarnaast cursussen en lezingen.

E. Botenverhuur Knus

Zwem- en squashcentrum Delft

Bezoek de website van zwem-en squashcentrum Delft Route: 14 minuten lopen
Grotere kaart weergeven

Sportfondsenbad Delft

Bezoek de website van Sportfondsenbad Delft Route: 17 minuten lopen
Grotere kaart weergeven

Wandelen en fietsen

fietsen Mideen-DelflandMet Delft als vertrekpunt zijn er verscheidene fiets- en wandeltochten die u langs prachtige polderlandschappen en idyl­lische plaatsjes voeren. De ANWB heeft een fietsroute uitgestippeld voor het Westland en Delfland, welke eenvoudig te volgen is met behulp van de speciale bewegwijzering. Routes zijn ondermeer verkrijg­baar voor het gebied tussen de Delftse Hout en Zoetermeer, het Westland en Midden Delfland. De receptie van het hotel kan u hierover informeren. Daarnaast zijn er tal van andere routes ver­krijgbaar bij het VVV (looproute).
Fietsroutes en verhuur informatie in Delft

Tijd voor uzelf

De huid is een kostbaar bezit die het beste verdient. Op loop afstand vindt u een aantal fantastische schoonheidssalons:
Ambiance Delft
Iksibeauty
Skin Face2Face
Fish Relax Spa